[TYPO3-UG Dutch] TYPO3camp Venlo

Ben van 't Ende ben at vantende.net
Mon Mar 9 15:01:17 CET 2015


Beste lezer,

Na het succes van afgelopen jaren gaat TYPO3Camp Venlo op vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2015 voor de derde keer van start. Het TYPO3camp vindt overdag plaats op Fontys International Campus Venlo.

Het weekend staat opnieuw bol van interessante onderwerpen en internationale deelnemers van verschillende achtergronden in de TYPO3 wereld. Bezoekers komen onder meer uit Nederland, Duitsland en België, waaronder ook studenten van Fontys Hogeschool in Venlo. De voertaal voor dit TYPO3camp is vanwege het internationale karakter Engels.

Wij hebben geluisterd naar de mensen die in voorgaande jaren het TYPO3camp Venlo bezocht hebben en we willen meer deelnemers, met name Nederlandse deelnemers. Daarom is besloten om, in tegenstelling tot voorgaande jaren, het TYPO3Camp Venlo te organiseren op vrijdag en zaterdag. Wij hopen zo meer bedrijven in staat te stellen bij het TYPO3camp te zijn en zo een bredere basis neer te leggen voor de Nederlandse community. Voorafgaand zal op donderdagavond een gezellige informele pre-party plaatsvinden in het centrum van Venlo.


Voor TYPO3 bedrijven:

Deel dit bericht met relaties, klanten, free-lancers en werknemers. Het is in ieders belang dat TYPO3 en de kennis die we met zijn allen in huis hebben gedeeld wordt in de geest van de TYPO3 community.

"Inspiring People to Share"


Community Day (vrijdag 17 april)

De eerste dag, vrijdag 17 april, zal volledig in het teken staan van de TYPO3 community. Waar normaal gesproken een TYPO3camp zonder een van tevoren vastgesteld programma plaats vindt hebben we besloten om de eerste dag in te vullen aan de hand van een aantal tracks zoals: Eindgebruikers - redacteuren (End users / editors), Website opzetten / beheren in TYPO3 (Integrators), Design - frontend, Programmeurs (Development), Neos, Systeembeheer (System admins), Andere (Others). We hopen zo alvast wat interessante onderwerpen en sprekers op ons programma te kunnen zetten. Een programma dat voor iedereen aantrekkelijk is. Uiteraard blijft de tweede dag in barcamp stijl.

Niet iedereen zal zich wellicht onderdeel voelen van de TYPO3 community. Dan is het wellicht ook goed om te benadrukken dat we een volledige openheid van de TYPO3 community nastreven. Onder de openheid verstaan we zowel de communicatie naar buiten toe als de openheid om deel te nemen aan die community. Je hoeft geen PHP programmeur te zijn om deel te nemen aan de community. De CMS (TYPO3 en Neos) core teams en het proces waarin gewerkt wordt kan nog wel eens ver van een ieder af staan en is ook niet iets waar iedereen aan mee kan doen. Community houdt veel meer in dan alleen programmeren alleen. Zo kan je evenementen organiseren (zoals wij doen), er zijn teams die zich met documentatie, educatie, certificatie, website onderhoud enzovoorts bezig houden.

Wij zien graag iedereen als lid van de community of je nou een bedrijf runt dat TYPO3 implementeert, je freelancer bent, je klant / eindgebruiker? bent of geïnteresseerd bent in TYPO3. Met evenementen als dit TYPO3camp brengen we graag iedereen samen on kennis te delen en gewoon losjes over TYPO3 te praten. Uiteraard gebeuren de meest interessante dingen in de wandelgangen en tijdens het sociaal evenement op donderdagavond of op vrijdagavond. 

Kan je TYPO3 zeggen? Dan ben je lid van de TYPO3 community.


Vul samen met ons de communitydag in

Deze dag hoeft niet alleen over de internationale TYPO3 community te gaan, maar denk bijvoorbeeld ook aan een nationaal karakter, zoals België of Nederland, of zelfs regionaal. Middels workshops, discussies of vragenrondes gaan we kijken hoe we de community, maar wellicht ook jouw inzicht richting de community, kunnen verbeteren.

Zie je door de bomen het bos niet meer in documentatie of organisatiestructuur, wellicht kan iemand je helpen. 
Loop je altijd al met een prangende vraag, langlopende wens, of heb je ideeën die je met niemand kunt delen?
Dit is JOUW moment. Laat het ons weten.

Als organisatie willen we graag dat iedereen aan de invulling van deze dag kan bijdragen. Daarom een oproep aan iedereen om ideeën in te sturen voor deze dag. Dit kan een simpele vraag zijn, een idee of wellicht heb je wel zin om een discussieronde met een bepaald onderwerp te leiden. Vertel het ons via https://notes.typo3.org/p/typo3campvenlo_community_day_ideas, info (at) typo3campvenlo.nl  of via Twitter - @TYPO3campVenlo. We zien jullie reacties liefst voor 20 maart tegemoet. Dan kunnen we deze meenemen in het programma.


TYPO3camp (zaterdag 18 april)

Een TYPO3camp is een vorm van een barcamp. Dit is een open evenement met open workshops. Deelnemers bepalen 's ochtends over de onderwerpen waar ze over willen spreken of iets over willen horen en daarna wordt gezamenlijk de planning van de dag gedaan. 
Een TYPO3camp geeft op laagdrempelige, ontspannen wijze de mogelijkheid tot het leren van nieuwe dingen, ontmoeten van specialisten en deelnemen aan de TYPO3 community.

Niet alleen de TYPO3 producten zullen onderwerp zijn, maar alles wat gerelateerd is. Denk hierbij aan PHP, webservers, databases, frontend ontwikkeling of use-cases.

Bij andere TYPO3camps bleken bezoekers zeer verschillende ervaringen met TYPO3 te hebben. Een deel is zeer ervaren en al jaren actief als bijv. ontwikkelaar aan TYPO3 zelf. Anderen zijn nieuwsgierig over TYPO3 en hebben er slechts minimale ervaringen mee. Juist het delen van al dit soort informatie maakt de TYPO3camps uniek in zijn soort.

Zie ook http://www.typo3campvenlo.nl/typo3camp/ voor meer informatie.


Prijzen


Early Bird (tot 5 april 2015) / Regulier (vanaf 6 april 2015)

Preparty donderdag / vrijdag + social event / zaterdag
€ 40 / € 60

Vrijdag + social event / zaterdag
€ 40 / € 60

Vrijdag hele dag (+social event)
€ 30 / € 50

Vrijdag of zaterdag alleen sessies en lunch
€ 20 / € 40

Prijzen zijn exclusief 21% BTW

Get your tickets on https://typo3campvenlo.paydro.net/

Sponsoring

Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar nieuwe sponsors. Iedere (kleine) bijdrage is welkom. Zie http://www.typo3campvenlo.nl/sponsors/ voor meer informatie.

Hotels

In de Venlose binnenstad zijn diverse hotels te vinden. Deze zijn op loopafstand van station / Café Centraal. Fontys Hogeschool is 20-30 minuten lopen.

Speciaal voor TYPO3camp Venlo hebben we fijne tarieven voor de Stadspoorts hotels Wilhelmina en Puur. Prijzen en informatie kun je vinden op http://www.typo3campvenlo.nl/hotels/

We zien je graag op TYPO3camp Venlo 2015

De organisatie

Ben van 't Ende
Edward Lenssen
Jacco van der Post
Maarten Mandemaker
Patrick Broens

-- 
TYPO3 community manager


More information about the TYPO3-UG-Dutch mailing list