[TYPO3-english] Install Tool cant access local mysql

Steffen Gebert steffen.gebert at typo3.org
Thu Nov 14 15:28:48 CET 2013


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Sorry, I replied yesterday but just noticed that the stupid new (>v3)
Thunderbird's Reply button sends emails directly (and I have to use a
stupid Followup button to post to the newsgroup).

This was my posting:
> is your MySQL server listening to 127.0.0.1 (or even all
> interfaces)? Or are you using skip-networking so that it only
> accepts connections through a unix socket? Then the `mysql` CLI
> client can connect, but TYPO3 can't.

Peter replied back to me:
> Thanks very much for the prompt and helpful answer. That was indeed
> the problem. Ill update my post on the website with some more
> details in case its of help to anybody else.

Kind regards
Steffen

- -- 
Steffen Gebert
TYPO3 Server Administration Team Member

TYPO3 .... inspiring people to share!
Get involved: http://typo3.org

My wish list:
https://www.amazon.de/registry/wishlist/922E3JYSQ7CV/ref=cm_wl_sb_v?sort=priority

On 13/11/13 17:00, peter williams wrote:
> Hello.
> 
> I'm trying to install and try out typo3 on my local mac osx lion. 
> I've installed apache2, php and mysql (via mac ports). All seem to
> be running as should.
> 
> I can connect to the mysql sever on the command line:
> 
>> /opt/local/lib/mysql56/bin/mysql -u root -p
> Enter password: Welcome to the MySQL monitor.  Commands end with ;
> or \g. Your MySQL connection id is 7 Server version: 5.6.13 Source
> distribution
> 
> Ive unpacked the typo3 installation and entered 
> localhost/typo3/intropack-6.1.4/typo3/install/index.php into my
> browser which then opens up the install tool with "Installing TYPO3
> 6.1"
> 
> I enter/select:
> 
> Driver: mysql Username: root Password: same as on the command one
> client above Host: localhost
> 
> However I get the error message:
> 
> There is no connection to the database! (Username: root, Host:
> localhost, Using Password: YES) Go to Step 1 and enter a valid
> username and password! Whats wrong? Im sure the password is the
> same as that which worked on the command line client. Should I be
> entering something else for "Host".
> 
> Thanks very much in advance.
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG/MacGPG2 v2.0.22 (Darwin)
Comment: GPGTools - http://gpgtools.org
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/

iQEcBAEBAgAGBQJShN4gAAoJEIskG/rSlyw4OtUIAL33bXDEBT9bvGDICXYH98b9
VpJa1p90RYZ32233U7fHXa3Cu3SoiYRqNeVlpjpdzISLr2XXEbKHwFcsFIyemmtT
64CaOxT6Z5Y2zrA3rzj7duyKwr7a2Z0aV2pGsKa6uhxVCFo+DxqyoerCYgHzMdE/
gw/WbNRMMNzJBo/SyFW0AmN7vTrYA2ROHfjPf+44j9m1ocfrKLCnPvth5KBBCayk
cSQTAqmdYxkDZ0+bbky+9TDrpxToyhxA+7iiXfXIdri5sJcScUx1YQ8o3SXp7g0h
akIb05vBsjGKO5GksQ4lBjPV06r240haM8nc6zCXSB2wJP82YZoNuNxDWdd5fzo=
=mPbF
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the TYPO3-english mailing list